4daagse chica's

donderdag, juli 21, 2005

Dag 2, Woensdag 20 juli 2005

Dag: 2

Route: Wedren, Nijmegen, Alverna, Wijchen, Beuningen, Weurt, Nijmegen, Wedren.



Start: 06.40 uur. Natalia vecht met alles wat ze in zich heeft tegen het monster dat opgeven heet. Ze gooit er nog een boterhammetje met Ibuprofen in en besluit toch te starten!


Fris en fruitig aan de start!

Eerste rust: Koffie bij Cafe Harten 2 in Hatert. Een poging tot plaspauze loopt uit op een fiasco. Er blijkt iemand opgesloten te zitten op het damestoilet. 1 Uitvaller meer vandaag?

Tweede Rust: De eerste Militaire rust in het bos van de Hatertse Vennen. Natalia wil er even langs de dokter om te kijken of die iets kan doen aan die achillespees, maar er staat een mannetje of 100 in de rij. Kiezen op elkaar, nog zo'n roze Smartie en verder maar weer. We laten Gerard snel even een soepje naar binnen slaan, Sunny maakt vrienden met Rob Stenders en Jeroen Kijk in de Vegte en daar gaaaaan we weer!


Rob Stenders en Jeroen Kijk in de Vegte steunen onze actie!

Derde Rust: Als we bijna in Wijchen zijn staan onze verzorgers weer op ons te wachten.


Daar zijn ze weer, onze TOP verzorgers...

Maar net daarvoor staat Dennis van der Geest gezellig te doen bij een zogenaamd Edet-punt. Ik plak een sticker op z'n borst, neem een foto en bel Natalia dat ze hem kan zoenen! Nataal laat deze mogelijkheid natuurlijk niet aan zich voorbij gaan en later blijkt dat dit leuk genoeg was om op tv te laten zien.


Ook Dennis van der Geest steunt onze actie!

We eten en drinken wat, geven de voeten en benen nog even wat rust en beginnen aan de lus om Wijchen heen. Nog geen 5 minuten nadat we de rust verlaten hebben begint het te regenen. Alsof dag 2 nog niet erg genoeg was! Maar na ongeveer een uur in de regen horen we dat de papa en mama van Natalia in Zaal Sterrebos met bier op ons zullen wachten. Een tandje erbij kan geen kwaad. En doordat de "dertigers" voor het eerst niet meer door het Centrum van Wijchen lopen kunnen we eerder dan verwacht het eerste biertje achteroverslaan!


Even liggen!


Soeppie?


Na een gezellig buitje regen en een gewonnen Miss Wet T-shirt verkiezing (de rest had een regenjas aan...)


De papa en mama van Natalia wachten op ons met....


Bier!

Vierde rust: Na in Wijchen na wat bekenden gezwaaid te hebben en op de foto te zijn gegaan voor het KWF, vervolgen we onze route op weg naar de vierde rust. Door een miscalculatie van Sunny en de overdreven drukte op het laatste stuk voor het punt waar de verzorgers zitten wordt dit stuk een hel. We lopen minstens 2 uur aan 1 stuk en de stille momenten worden afgewisseld met een grauw en een snauw. Als we papa en mama eindelijk eindelijk eindelijk in het vizier krijgen vertonen we vlak na elkaar alle 3 dezelfde reactie. Ons flesje water wordt in de sloot gesmeten, we vallen vloekend voorover in het gras en het huilen staat ons nader dan het lachen. Gerard zal dit later aan dit fenomeen refereren als een Mentaal Momentje. Maar van lang rusten is geen sprake. Zowel Gerard als Sunny weten uit ervaring dat het einde van dag 2 wel heel gezellig is, maar ook heel druk kan zijn. We weten Natalia nog net om te praten zich niet door papa en mama thuis te laten afzetten en ook Tanja gaat door op karakter. Maar over minder dan een half uur begint het feestje, dat kan ik ze beloven!


Je lacht wel maar je bent niet blij!


Zie ik hier een "Hou je bek trut"-momentje!?


Er is nog maar 1 ding wat helpt!


En zo ziet je rug eruit na bijna 80 km met 10 kilo bepakking.

Vijfde rust: Gerard wil nog even een bier-rust inlassen bij Cafe Shamrock voordat we de drukte van de In de Betouwstraat en de Van Welderenstraat in zullen duiken. In die laatste is het roze woensdag, wat betekent dat de straat gevuld is met homosexuelen, travestieten en alles wat daarbij hoort. Maar bier kopen als je 3 meiden bij je hebt? Wacht even Gerard, jij maakt een denkfout! Sunny kent een truukje. Al in het befaamde waterkwartier wordt gestart met het zogenaamde "biersletten". Zielig kijken en bier stelen van toeschouwers. Het lukt aan de lopende band en voordat we de wijk uit zijn hebben we meer op dan eigenlijk goed voor ons is. Maar pijn hebben we niet meer! Dan haasten we ons naar het laatste stuk van het parcours en storten ons ook daar in het feestgedruis. We kunnen niets anders dan meedoen. We biersletten vrolijk verder en hier staat ook Petra ons op te wachten met een kleine alcoholische versnapering. We genieten van het feestje, want hoewel het druk is, is de file niet onoverkomelijk en weten we dat we op tijd binnen zullen zijn!




Eerste biertje: Bij Cafe Zaal Sterrebos in Wijchen. Maar wacht eens even, daar zouden toch viltjes liggen met onze foto erop!? We geloven dat hier iets mis gegaan is. Volgende week maar eens even bellen met meneer Sanders Sr.

Hoogtepunt: Ondanks de pijn toch het einde van de route. Vanaf het Waterkwartier is het feest!

Dieptepunt: Het hele stuk tussen Wijchen en de rust op de Van Heemstraweg. Hadden we daar nog een extra stop ingelast was het misschien beter gegaan, maar of we dan ook op tijd binnen waren geweest?!?! We zullen het nooit weten!

Pijn?: De achillespees van Nataal moet met Smarties koest gehouden worden. Ook Tanja heeft pijn, maar niets onoverkomelijks. Gerard blijft last houden van zijn knie en ontdekt een pijnlijk plekje op zijn enkel. Bovendien lijkt zijn rug 1 grote schaafwond van de rugzak, maar hij houdt vol er geen last van te hebben. Sunny heeft alleen vermoeide voeten, maar dat is na 1 Mac Ibuprofen en een voetmassage van Vierdaagse Vriend Bart alweer verholpen.

Nieuwe vrienden: De Bingo meiden die we 's morgens bij de koffie treffen hebben veel potentieel om nieuwe vrienden te worden. Eerst maar even kijken of ze er morgen weer zijn! Ze zijn al wel punten aan het scoren, want ze hebben WEL geSMSd!


Wat leuk dat jullie hebben geSMSd!

Helden van de dag: Als we ons afgemeld hebben op de Wedren vallen onze monden open van verbazing als we zien wie daar rondlopen. Geurt en Patrick! Ze hebben vandaag allebei gelopen (Geurt op gloednieuwe schoenen) en zijn zowaar op tijd binnen gekomen. Een extreem bijzondere prestatie waardoor ze de titel "Helden van de Dag" meer dan verdienen!


Helden van de dag!

Finish: Alweer zijn we net op tijd binnen. We zijn kapot en hebben geen zin meer om te koken. Samen met Gerard en Bart besluiten we wat te gaan eten in eetcafe de Spil. En na in de slippers geschoten te zijn waagt Sunny zelfs nog een dansje in de stad onder het genot van een biertje. Maar laat wordt het niet.


We hebben de hel van Wijchen overleefd. Dag 2 is in da pocket!


En zo ziet de van Welderen straat eruit NA roze Woensdag, WAT een zooitje!

Andere foto's die we vandaag maakten:


Charlie...


En z'n Angels!


Je hoeft in ieder geval je veters niet te strikken

1 Comments:

  • At 12:26 p.m., Anonymous Anoniem said…

    Hee Lieve Tanja en vriendinnen,

    Hoor dat het echt supergoed gaat, nog 13 km maar dat wordt een eitje ;-). Nee zonder gein heel veel succes ik heb diep respect voor jullie missie!! Ga zo door nog 13km en een dag. En als je dit leest nog maar 1 dag, en dan heb je er al 3 op zitten en waar hebben we het dan nog over. Moet nog sms-en maar dat doe ik zo zeker.

    Succes nog.
    Dikke zoen Norine

     

Een reactie posten

<< Home